Burg. v. Dijkesingel 68
2809 RD Gouda (Westergouwe)

Meterkast keuring

De meterkast (groepenkast, stoppenkast) is het belangrijkste deel van de elektrotechnische installatie en daarom is het belangrijk dat deze conform de installatie normen is geïnstalleerd. Deze verdeelt de binnenkomende stroom over de verschillende groepen.

In de jaren na 1998 is veelvuldig gebleken dat installaties niet voldoen waarna de branche zich heeft verenigd en gezamenlijk beoordelingsafspraken hebben gemaakt welke zijn vastgelegd in de NTA 8025 (Nederlandse Technische Afspraak). Het doel van de beoordeling van de veiligheid is te bepalen van bestaande technische installaties.

Uitgangspunt van een onderzoek conform de NTA 8025 is of de bestaande technische voorzieningen voldoen aan de veiligheidsbepalingen, zoals omschreven in de desbetreffende normen, dan wel aan het maatschappelijk aanvaardbare veiligheidsniveau volgens deze NTA.

Heeft u nog een ouderwetse stoppenkast? Laat deze dan vervangen door een moderne groepenkast. Moderne groepenkasten zijn veiliger in gebruik en zorgen voor veel gebruiksgemak. Wij zorgen tevens direct voor een goede aansluiting en controleren de veiligheid van uw gehele meterkast. Heel belangrijk ook is een correcte aansluiting van uw groepenkast of meterkast. Het gaat om de juiste materialen, de juiste koppelingen en de juiste aansluiting op het hoofdnetwerk. De groepen in de groepenkast moeten goed verdeeld worden om overbelasting en piekspanning in de elektrotechnische installatie te voorkomen.

Bent u net verhuisd of weet u niet of uw groepenkast juist is aangesloten? Dan is het verstandig om een vakman in te schakelen voor een veiligheidsinspectie. Verschillende testen met betrekking tot uw elektrasysteem zoals testen aardlekschakelaars (afvaltijd en uitschakelstroom), isolatiemeting (is de bedrading goed in de woning) en aardcircuitmeting (voldoet de aarding van het systeem). Naast deze installatie en inspectie kunnen wij ook gelijk uw meterkast certificeren. De meterkast is een centrale plek van hoge (EMV) magnetische velden.