Burg. v. Dijkesingel 68
2809 RD Gouda (Westergouwe)

Serverkast en Patchkast

Een onderneming of organisatie heeft een serverkast en/of patchkast waar alle servers, netwerkkabels met data en informatie binnenkomen en deze verdelen naar het hele automatiseringsnetwerk binnen de organisatie. Bedrijven hebben vaak te maken met gevoelige informatie. Het is niet de bedoeling dat iedereen bij deze apparatuur kan komen, daarom zijn serverkasten afsluitbaar door middel van een sleutel.
Door de toenemende vraag naar integratie van data, spraak en beeld over één communicatie infrastructuur, is er een groeiende behoefte aan bandbreedte. Afhankelijk van de bandbreedte vraagstukken in het IP-netwerk, kan een bekabelingsinfrastructuur voor u ontworpen worden.

Een serverkast: wordt gebruikt om servers en netwerk switches, en routers netjes op één plek bij elkaar te brengen en af te monteren. Server en patchkasten worden meestal door elkaar gehaald in de volksmond. Een serverkast heeft een diepere ligging dan een patchkast.

Een patchkast: is een soort meterkast maar dan voor uw datanetwerk. In deze patchkast komen de netwerkkabels samen en kunnen daar verder aangesloten worden via een patchpanel op bijvoorbeeld een netwerkswitch of internetrouter of andere netwerkapparatuur.

Met overzichtelijke serverkasten en patchkasten verkort u de downtime van apparatuur in geval van storingen, aangezien u op eenvoudige en snelle wijze verbindingen kunt terugzoeken, zonder dat u door een spaghetti van kabels het volledige overzicht kwijt bent.
Door onze jarenlange ervaring van onze technici kunnen wij u serverkasten en patchkasten snel en vakkundig opnieuw inrichten, opschonen of verhuizen. Wij zorgen ervoor dat alle kabels zorgvuldig worden afgemonteerd in een overzichtelijke patchkast. Door deze efficiënte en overzichtelijke manier van het inrichten van datanetwerken, kunnen er eenvoudig wijzigingen en aanvullingen in een datanetwerk worden aangebracht.